Veelgestelde Vragen

Heb je psychische klachten of wil je gewoon werken aan een verbeterde versie van jezelf? Misschien is je iets overkomen wat moeilijk was. Of je blijft maar steeds hetzelfde doen en het lukt je niet te veranderen. Psychologenpraktijk Koolmees kan je hierbij helpen.

Hoe werk je?

Bij de intake vertel je jouw verhaal en samen kijken we wat er speelt. Naast het feit dat het fijn is om je hart te luchten, kijken we samen wat jij hier aan kunt doen. Het is tijd dat jij jezelf terugvindt. En dan is het fijn dat een psycholoog objectief met je meedenkt en je begeleidt in het emotioneel herstellen. Ik help je je valkuilen in gedachten en gedrag kennen. Dan zijn we er nog niet. Inzicht is de helft van het werk. Je gaat het ook voelen, echt voelen en merken dat het werkt. Ik wil jou leren kennen, maar wil ook weten wat jij nog niet weet van jezelf. Je weet hierdoor steeds meer en je weet ook hoe ik jou ga helpen. Daarom doe ik onderzoek. Ik ben namelijk ook wetenschapper. Daarnaast zet ik de afspraken op papier, een behandelplan. Dan weet je je waar je aan toe bent, duidelijkheid.

Wat doe je tijdens de behandeling?

Het is tijd voor verandering. Door middel van diverse gesprekken, huiswerk en rollenspellen gaan we aan de slag. Ik zie jou en je verhaal. Wij hebben contact.  Zo kan je werken aan je problemen, patronen doorbreken. Dingen verwerken. Je kunt meer dan je denkt. En als het tegenzit steun ik je en laat ik je doorzetten. En als je er bent, evalueren we samen en zorgen we dat de verandering blijft.

Welke behandeling gebruik je?

Ik maak gebruik van Geïntegreerde cognitieve gedragstherapie. Dit houdt in een combinatie van cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, IBSR ACT en EFT. Ook geef ik relatietherapie of systeemtherapie. Daarnaast geef ik ook mindfulness. Met kinderen maak ik gebruik van spelletjes, tekeningen, boeken.

Wat gebeurt er tijdens de gesprekken?

Ik maak gebruik van voornamelijk gesprekken. Daarnaast kan je huiswerk maken, oefeningen, metaforen, een boek lezen, een rollenspel doen. Ik werk: wetenschappelijk, helder, warm en oplossingsgericht. Ook kan je bij mij terecht voor EMDR, die werkt met oogbewegingen.

Wanneer en hoe vaak?

Je kunt langskomen in mijn praktijk op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Het is meestal 1 per week, gemiddeld 5-8 keer. Een langer traject is ook mogelijk, als je hiervoor gemotiveerd bent.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, deze heb je niet nodig.

Hoe werk je aan je vak?

Ik doe regelmatig opleiding en cursussen, lees veel vakliteratuur, heb veel contact met collega en volg supervisie.

Ik vind privacy heel belangrijk, wat vind jij daarvan?

Privacy is voor mijn een van de belangrijkste zaken. Geef aan wat jij wenst en ik houd hier rekening mee. Ik houd me natuurlijk aan de beroepscode.

Wil jij ook graag aan de slag met jezelf of met je relatie? Dat kan vandaag, neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak. Of lees verder op mijn website.

I.v.m. het Coronavirus is ook online therapie mogelijk

X