Relatietherapie in Delft

Relatietherapie in Delft. Relatietherapeut Paula Koolmees


Werken aan liefde en relatieproblemen

Liefde is een werkwoord. Je houdt wel van elkaar, maar een relatie vereist ook een investering van beide kanten. Samen werk je aan jullie leven en toekomst. Iedere relatie maakt ook moeilijke tijden door. Dat is volkomen normaal. Maar soms gaat het niet de goede kant op en komen jullie er samen niet uit. Relatietherapie helpt dan om de problemen aan te pakken. Paula Koolmees is een ervaren relatietherapeut, die negatieve patronen kan doorbreken.

Wat ooit begon als iets moois en liefdevols, voelt nu anders. De liefde is aan het verdwijnen. Jullie relatie of huwelijk is veranderd. Soms is het duidelijk wat de oorzaak is, maar het sluipt er ook vaak in. Relatietherapie helpt jullie weer beter te communiceren.

Zo kan het zijn dat jullie veel ruzies hebben of juist veel spanningen. Of jullie zijn juist teveel met elkaar bezig. Of te weinig, jullie zijn steeds bezig. Er zijn kinderen, werk of studie. En sport en vrienden. Er kunnen ook problemen zijn met vertrouwen, als een van jullie is vreemdgegaan. De een is boos en verdrietig, de ander voelt zich schuldig en alleen. Het voelt anders en niet goed. De sfeer is veranderd. Relatietherapie helpt om jullie communicatie te verbeteren en patronen te doorbreken.

Relatieproblemen en klachten:

 • Veel afstand en juist veel samen
 • Communicatieproblemen
 • Terugkerende problemen of gespreksonderwerpen/ patronen
 • Problemen om te luisteren en elkaar te begrijpen
 • Ruzies, irritaties en spanningen
 • Veel liefde of juist geen gevoel meer
 • Sexuele problemen
 • Niet over problemen en oplossingen kunnen praten
 • Denken aan scheiden
 • Problemen met vertrouwen en veiligheid
 • Geen toekomst meer zien
 • Vreemdgaan of relaties met anderen die tussen jullie komen
 • Samengestelde gezinnen, eerdere relaties en kinderen
 • Familieproblemen
 • Weinig tijd en aandacht

Samen hebben jullie er last van, maar jij krijgt er nu ook last van. Of je partner. Je wilt het graag anders, maar hoe? Je hebt geen idee. Relatietherapie kan jullie helpen.

Hoe behandel je relatieproblemen? Met liefde.

De behandeling van relatieproblemen is mogelijk, als jullie samen verder willen. We doorbreken oude patronen die ervoor hebben gezorgd dat jullie hierin terecht zijn gekomen. Je gaat elkaar hebben en liefhebben. Nadat we elkaar hebben leren kennen kijken we in een aantal gesprekken hoe jullie relatieproblemen kunnen veranderen. Met relatietherapie werken we aan:

– Betere communicatie
– Meer samen en teamgevoel
– Betere sfeer en gevoel van liefde
– Afname ruzies en spanningen
– Elkaar leren kennen door te luisteren en te praten
– Elkaar echt weer gaan zien
– Patronen doorbreken
– Uitspreken van behoeften en wensen
– Meer liefde en seksualiteit

Als er sprake is van relatieproblemen is het zeker mogelijk om weer gelukkig te zijn. Gun jezelf en je relatie een betere toekomst en kom bij liefdes- en relatiepsycholoog Paula Koolmees.

Waarom een ervaren relatietherapeut?

Een ervaren relatietherapeut brengt jullie weer op één lijn. Met behulp van relatietherapie krijgen jullie beide effectieve middelen om weer beter te communiceren. Daarnaast biedt relatietherapie inzichten om elkaar en de situatie weer beter te begrijpen. Samen zitten jullie vast in negatieve patronen. Relatietherapeut Paula Koolmees helpt jullie hier weer samen uit te komen. Er zijn diverse therapie vormen. De EFT-therapie (Emotionally Focused Couple Therapy) is bijvoorbeeld zeer succesvol, maar de relatietherapeut zal altijd de juiste therapie op jullie behoeftes afstemmen. Ook de therapie van L Keijsers kan worden toegepast.

Wanneer heb je relatieproblemen?

Het is moeilijk om toe te geven dat de relatieproblemen zo hoog zijn opgelopen, dat jullie er zelf niet meer uitkomen. Wanneer de ruzies niet opgelost worden en veranderen in langdurige strijd, dan spreken we van relatieproblemen. Het kan ook zijn dat jullie weinig contact met elkaar hebben of weinig tot geen seks. Er kunnen ook anderen in het spel zijn zoals bij vreemdgaan. De problemen in je relatie kunnen dan ook van invloed zijn in andere gebieden van je dagelijks leven. Het zijn namelijk emotioneel zware tijden. Je neemt bijvoorbeeld je problemen mee naar je werk of andere taken kan je minder goed uitvoeren, omdat je met je gedachtes elders zit. Zo kan je erg boos en verdrietig zijn. Je kunt ook twijfelen of je wil scheiden of je erg alleen voelen.

Relatietherapie om de relatie te helpen?

Hoewel het lijkt alsof de relatie ten einde loopt, valt er met therapie de relatie zeker te redden. Het is belangrijk dat jullie wel samen aan relatietherapie willen beginnen. Ook tussen de vastgelopen problemen of conflicten, kan er een basis van vertrouwen zijn om de relatie sterker uit de therapie te laten komen en je weer opnieuw verbonden en veilig te voelen bij elkaar. Zowel bij kleine problemen of als laatste redmiddel kan relatietherapie uitkomst bieden.

Mocht een van beide de relatie niet meer zien zitten, dan kan de therapeut helpen om de relatie op een respectvolle manier af te sluiten. Een eerste advies is om de relatie, speciaal met kinderen in het spel, op een respectvolle manier te laten eindigen en afscheid te nemen. Zo blijf je niet met onverwerkte gedachtes en gevoelens achter en kan je als ouders verder met je leven.

Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?

Iedere situatie is weer anders en behoeft een andere aanpak. Paula Koolmees kan naar jullie als individu kijken in relatie tot elkaar. Soms heeft één van jullie een probleem, zoals een depressie, burn-out of iets anders. Er zijn teveel dingen gebeurd in het verleden. Of er zijn onuitgesproken wensen of ideeën die juist voor spanningen zorgen.

Jullie hebben verschillende behoeften of zijn heel anders. Vaak is slechte communicatie een belangrijke oorzaak van de relatieproblemen. Ruzie of afstand is ook doorgaans een noodkreet om contact te maken.

Hoe het ook zit, relatietherapie is persoonlijk maatwerk. Paula Koolmees komt snel tot de essentie van jullie relatie en kan daarop een doeltreffend therapieplan op vaststellen. De combinatie van relatietherapeut en psycholoog zorgt voor gespecialiseerde hulp. Omdat er 2 personen zijn duren de gesprekken 90 minuten. Tevens is er sprake van een langere intakeprocedure en een adviesgesprek.

Neem contact op met relatietherapeut Delft – Paula Koolmees

Als je problemen hebt binnen je relatie of je staat bijna op het punt van scheiden en behoefte hebt aan relatietherapie om een effectieve handreiking te hebben om de relatie te verbeteren, neem dan contact op met Paula Koolmees. Bel voor een afspraak of een stuur een e-mail.

PaulabeheerderRelatietherapie in Delft