Behandeling Burn-out & stress | Delft

Behandeling burnout en stress | Psycholoog Delft

Doorrijdende trein
Als je een burn-out hebt ben je uitgeput en moe. Geestelijk en lichamelijk. Opgebrand, overtraind, je accu is bijna leeg. Je hoofd gaat maar door, je lichaam voelt pijnlijk en raar. Het lijkt alsof je op een trein bent gestapt die maar blijft doorrijden. Je hebt teveel stress. Vaak krijg je problemen op je werk of ben je al ziek. Of gedoe in je relatie. Goede therapie voor je burnout is dan aan te raden.

Stress en gevoelens
Het kan zijn dat je piekert of teveel maalt. Je kunt niet ontspannen en ben opgejaagd. Het voelt niet fijn, je geniet steeds minder en soms moet je huilen. Of je bent wat meer gespannen en angstig of je hebt veel schuldgevoel naar je gezin of naar je werk.

Je lichaam
Je hebt last van je nek en rug, buikpijn, hoofdpijn of je slaapt niet goed. Ook andere lichamelijke klachten zijn mogelijk. Zoals duizeligheid, kramp, tintelingen of jouw klacht. Je lichaam voelt niet oke.

Meer informatie?

Hoe kan ik herstellen van burn-out en stress
Het is zeker mogelijk om te herstellen van burn-out of teveel stress. Door de combinatie van gesprekken en oefeningen doen ga ik je leren om beter naar jezelf te kijken en te herstellen. Leren aandacht te hebben voor jezelf, je lichaam en gaan ondervinden hoe je meer rust kunt krijgen. Het is ook van belang om te zorgen dat je beter blijft, hier zijn ook mogelijkheden voor en die kan ik je dan leren als je dat wenst.

Wat zorgt voor stress
Ook is het belangrijk om te kijken hoe het komt dat je zoveel stress hebt en wat we daaraan kunnen doen. Misschien kan je leren om er anders mee om te gaan. Of is er iets gebeurd wat je dwars zit. Op je werk of iets anders. Het is afhankelijk van de ernst van de stress en de burn-out wat er speelt. Ook kan je voorstellen dat als je al eens eerder burn-out ben geweest dat we dan een langer traject aangaan om te kijken hoe je echt beter kunt worden.

Kenmerken van overspannenheid, burn-out en stress
o Piekeren
o Gespannen
o Concentratieproblemen
o Prikkelbaar en opgejaagd
o Moeite met prikkels, zoals geluid of het werk
o Slaapproblemen
o Huilen
o Geen zin
o Hoofdpijn, duizelig, hartkloppingen pijn op borst, maagklachten, last van rug en nek
o Moe en uitgeput
o Het gevoel dat alles teveel is
o Moeite met dagelijks leven, werk, winkel, thuis, verkeer, je relatie(s)

Spanning en stress
Stress is bedoeld om je te helpen. Als je bijvoorbeeld een examen moet doen ben je zenuwachtig, bibberig en kunt je gaan zweten. Spanning dus. Je haalt anders adem, je polsslag versneld en je spieren spannen aan. Klaar om het examen tot een succes te maken. Na het examen neemt deze spanning weer af. Je kunt gaan rusten en ontspanning. Bij burn-out en stress zit je te lang is deze stress en als je dit teveel of te lang hebt krijg je allerlei klachten.

Van een burn-out herstellen of stress verminderen? Ik help je graag, professioneel, aardig en met een luisterend oor. Maak een afspraak of vraag meer informatie aan.


    PaulabeheerderBehandeling Burn-out & stress | Delft